1/5
  • Pages
  • Editions
01 Leerbudget blijft op de plank liggen
02 1. Budgetten
03 2. Drempels om te leren
04 3. Tevredenheid
05 Verantwoording

Bijna 40% organisaties laat helft of meer leerbudget op de plank liggen

Leerbudgetten wel hoger

Bijna 40% organisaties laat helft of meer leerbudget op de plank liggen

Het persoonlijk leerbudget groeide met 25%, van €800 in 2021 tot €1.000 in 2022. Maar bijna 40% van de organisaties laat de helft of meer op de plank liggen. Dit gaat jaarlijks om miljoenen euro’s. Opvallend, want Nederland heeft te kampen met een extreem krappe arbeidsmarkt en een enorm verloop van personeel. Zo bleek uit ons onderzoek van vorig jaar dat als er niks met leren en ontwikkelen gedaan wordt, zij niet kunnen inspelen op veranderende omstandigheden (47%), talent niet kunnen aantrekken en zelfs zal verliezen (62%). Investeren in leren en ontwikkelen is dan ook belangrijker dan ooit om toekomstbestendig te blijven.


“Met alleen leerbudget reserveren ben je er niet. Organisaties moeten het ook daadwerkelijk gaan inzetten. Je kan niet tevreden zijn als zoveel geld én ontwikkelpotentieel blijft liggen. Echt zonde, want leren en ontwikkelen helpt om medewerkers flexibeler en duurzamer in te zetten. In deze krappe arbeidsmarkt wil je bovendien talent groeikansen bieden. Zo houd je ze aan boord en dat scheelt weer onnodige kosten voor onboarding. Leerbudget goed inzetten en activeren tot leren zijn komende jaren grote uitdagingen van werkgevers.”

Homam Karimi, CEO Studytube

Dit is deel 2 van de L&D monitor, deel 1 is hier terug te lezen en deel 3 volgt in maart. Hierin duiken we in de motivatie bij het ontwikkelen, hoe we ontwikkelen en lichten we de onboarding uit.

Benieuwd naar de resultaten? Start met pagina 1: Budgetten.

Lees verder

Designed with your future in mind.

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

www.studytube.nl